9 Şubat 2011 Çarşamba

Pes Doğrusu Dediklerim

Yabancı bir elde yaşadığınız da ister istemez bazı şeyler size hep garip geliyor, ya da nasıl diyim insanın hep bizde böyle olmuyor diyesi oluyor. Benim de dediklerim var,

Daha önceden de bahsetmiştim burada evler 40lı 60lı metrekarelerle ölçülüyor, yani bizimkilere kıyasla çok afedersiniz kümes vari ancak bu kutu evlerin minicik banyolarında her zaman normal boyutlarda (oturulan cinsten değil) bir küvet var. Banyonun yarısı küvetten ibarettir ve bu bana hiç pratik gelmiyor. En kısa zamanda bir duşakabin yaptırmak istiyorum.

Ayyaş kadınlar, sokaklardaki grup halindeki votkacıların arasında mutlaka 1-2 kadın da var(Kadınlar bu konuda da rahatlar :))). 


Tek odalı evlerde (1 oda-mutfak-banyo: evin hepsi bu kadar) 2 kedi, 1 köpek, 2 çocuk ve ebeveyn olarak yaşamayı başaranlara ne demek lazım bilmiyorum. Burda hemen hemen her evde en azından bir kedi bulunur. Hatta evde hayvan sevmeyen (sadece evde sevmiyorum) 'ben'le ilgili eşimin arkadaşları, taa çocukluğuma dair sorular soruyorlar : 'Acaba neden sevmiyorum?' diye. Garip geliyor onlara.

Tüm çocuklar okula giderken yanlarında ayrıca bir ayakkabı götürüyorlar(genelde hep aynı tarz bir çantanın içinde). Okulun girişinde çizmeler çıkıyor ve o ayakkabılarla giyiliyor, hatta şu an gittiğim okulda öğretmenlerin bile portmantoda daimi duran okul ayakkabıları var. Bana çok sağlıklı bir uygulama gibi geliyor.

Konu ayakkabıdan açılmışken bir gözlemimi daha paylaşayım: Kadınlı erkekli tüm herkesin (ayyaşlar ve ben hariç) ayakkabıları her daim tertemiz. Yaz, kış, çamur, yağmur hiç farketmiyor; metroda oturup baktığımda bir tane kirli ayakkabı görmüyorum ve kendiminkine bakıp utanıyorum. Benimkinin kıyısında köşesinde mutlaka çamur filan olur ya da bir şey yoksa mutlaka Ege basmıştır :)))))

Her yerde okul, hastane,poliklinik,ev,devlet dairesi,berber mutlaka bir köşede saksı çiçekleri vardır. Fakat bizdeki gibi 3-5 tane değil epeyce oluyor. Hatta bazı evlerin camlarının önü tamamen çicek!!!

Bu çicek merakı sadece bununla da bitmiyor hemen hemen her köşe başında bir çiçekçi büfesi var. Hatta geçen gün bir sanayi sitesi gibi bir yerde vardı hayret ettim. Biz de (Ankara'da diyim) çiçekçileri mumla ararsınız.

1 yorum:

CenOwaR dedi ki...

Özellikle şu ayakkabı yorumundan sonra utandım ve çizmelerimi boyadım. Hatta ofise bir çift temiz ayakkabı getirdim. Acil gerekli bir durumda giyeceğim. Uzun zamandır saçımı fönletmiyordum. Fönletince insanlar çok şaşırdı. Saçındaki değişiklik ne diye anlamaya çalıştılar.