11 Aralık 2010 Cumartesi

Narlı salata

BABAANNEDEN                                  

Bu görmüş olduğunuz salatanın daha şatafatlısını ilk kez  bir yılbaşında yemiştim. Babaanne, arasında birçok dergiden kesilmiş tarifin olduğu defterini çıkardı(güzel bir el yazısıyla hatta bazı tarifler için özel şekiller çizerek) ve 2 saat boyunca narin bir seramoniyle hazırladı. Ölçülerine, şekline şemaline her şeye çok özendi. Bulursam arşivden asıl o salatanın resmini yayınlamak lazım... bu bizimki çakma olanı :)

Neyse yapmak isteyenler için ölçüler olmadan vereceğim çünkü ben sonrasında bunu sadece babaannenin anlattıklarıyla yaptım ve hep göz kararı oldu.

Gerekenler:
Kuru soğan,tavuk eti,ceviz,kaşar peynir,kırmızı pancar,nar ve mayonez

  1. Orta boy soğan küçük küpler halince doğranır ve yağda yumuşayıncaya kadar çevirilir.
  2. Tavuğun göğsü haşlanır ve küçük küçük doğranır.
  3. Cevizlerin ebatları büyükse onlarda küçük küçük doğranır (salatada kıt kıt ağıza gelmemesi lazım)
  4. Kaşar peyniri rendelenir,
  5. Kırmızı pancar haşlanır ve rendelenir
  6. Nar ayıklanıp bir kenara konur.
Salatayı yapacağınız düz bir tabağın tam ortasına bir bardak yerleştirin ve malzemeleri bu bardak etrafına yayacağız. Sırayla;

1. kat: Yağda çevirdiğimiz soğan, 
2. kat: Bir kapta hafif tuzlayıp az mayonezle karıştırdığımız tavuk eti,
3. kat: Rendelenmiş peynir,
4. kat: Ceviz,
5. kat: Bir kapta mayonezle karıştırılmış kırmızı pancar(bu sanki pastanın kreması gibi olacak yanları da bunla kapatacağız)
6. kat: Narları da istediğimiz gibi ve ne kadar istersek koyuyoruz.

Bardağı ortadan çıkardığınızda da ince kıyılmış dereotu ile süslüyorsunuz. Servis yaparken pasta gibi servis edildiğinden çok şık duruyor :)

Afiyet bal şeker olsun!

Hiç yorum yok: