Bu görmüş olduğunuz salatanın daha şatafatlısını ilk kez bir yılbaşında yemiştim. Babaanne, arasında birçok dergiden kesilmiş tarifin olduğu defterini çıkardı(güzel bir el yazısıyla hatta bazı tarifler için özel şekiller çizerek) ve 2 saat boyunca narin bir seramoniyle hazırladı. Ölçülerine, şekline şemaline her şeye çok özendi. Bulursam arşivden asıl o salatanın resmini yayınlamak lazım... bu bizimki çakma olanı :)
Neyse yapmak isteyenler için ölçüler olmadan vereceğim çünkü ben sonrasında bunu sadece babaannenin anlattıklarıyla yaptım ve hep göz kararı oldu.
Gerekenler:
Kuru soğan,tavuk eti,ceviz,kaşar peynir,kırmızı pancar,nar ve mayonez
- Orta boy soğan küçük küpler halince doğranır ve yağda yumuşayıncaya kadar çevirilir.
- Tavuğun göğsü haşlanır ve küçük küçük doğranır.
- Cevizlerin ebatları büyükse onlarda küçük küçük doğranır (salatada kıt kıt ağıza gelmemesi lazım)
- Kaşar peyniri rendelenir,
- Kırmızı pancar haşlanır ve rendelenir
- Nar ayıklanıp bir kenara konur.
Salatayı yapacağınız düz bir tabağın tam ortasına bir bardak yerleştirin ve malzemeleri bu bardak etrafına yayacağız. Sırayla;
1. kat: Yağda çevirdiğimiz soğan,
2. kat: Bir kapta hafif tuzlayıp az mayonezle karıştırdığımız tavuk eti,
3. kat: Rendelenmiş peynir,
4. kat: Ceviz,
5. kat: Bir kapta mayonezle karıştırılmış kırmızı pancar(bu sanki pastanın kreması gibi olacak yanları da bunla kapatacağız)
6. kat: Narları da istediğimiz gibi ve ne kadar istersek koyuyoruz.
Bardağı ortadan çıkardığınızda da ince kıyılmış dereotu ile süslüyorsunuz. Servis yaparken pasta gibi servis edildiğinden çok şık duruyor :)
Afiyet bal şeker olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder