15 Kasım 2009 Pazar

Dizikolik miyim, neyim?

Türkiye'deki dizi manyaklığı devam ederken bundan ben de payıma düşeni alıyorum. Eminim benden manyakları da vardır ama ben hamilelikten bu yana 2-3 dizi izlediğim için kendimi artık dizikolik olarak addediyorum.

Bu dönem ne mi izliyorum?
Elveda Rumeli favori dizim idi ta ki bu sezon cılkını çıkarmasalardı. Sadece Erdal Özyağcılar'la dizi yürümüyor tabii... Artık bu diziyi seyretmiyorum.

Melekler Korusun'da son günlerde (sürekli kötü şeyler oluyor: icra, tutuklanma, taciz, down sendromu) bana afaganlar bassa da şimdiye kadar yapılmış en iyi gençlik dizisi olduğunu düşünüyorum. Özellikle Avrupa Yakası'nın İfosu Hümeyra'nın ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Şimdiye kadar bu kadın nerelerdeymiş...(tabii mankenlerden sır gelmiyor ki gerçek oyunculara). Bir de süt nine karakteri Yıldız Kültür'ün oyunculuğu harika, kadın emektar tiyatrocu.. Bu dizide en sevdiğim taraf iyi ve kötünün mutlak olmaması yani kimse mutlak iyi ya da kötü değil; herkes hatasıyla sevabıyla yaşıyor işte! Ayrıca şu özgür kızın (Selin Şekerci) replikleri beni çok güldürüyor :)

Bu Kalp Seni Unutur mu? Nefes almadan izliyorum...övgü, yergi bir sürü şey okudum dizi hakkında... o dönemi yaşayanların anlattıklarının ne kadar da az kaldığını düşünüyor insan... yakın tarih cahili olarak yetişen 80 sonrası gençlik için bir şeyleri görmek ve öğrenmek için iyi bir fırsat diye düşünüyorum. Ayrıca konusunun cazibesi haricinde oyunculuklarını çok da beğenmediğim tiplerin gayet doğal ve canlı bir oyunculuk göstermeleri...Yani yönetmene (Aydın Bulut) aferin demek lazım :)

Canım Ailem: İlk sezon gayet başarılıydı ama şu an sadece Uğur Yücel ve Feride rolündeki Ezgi Mola da olmasa artık çok sıkıcı...Konusu artık bir kısır döngüye girdi ve yavanlaştı.

İşte böyle sizce ben dizikolik miyim?

4 yorum:

Unknown dedi ki...

yabanci dizilerden ne var? :)
"yakın tarih cahili olarak yetişen 80 sonrası gençlik için bir şeyleri görmek ve öğrenmek için iyi bir fırsat diye düşünüyorum" - bu konuda dikkatli olmak lazim, cunku genellikle benzer olaylar, tek tarafli olarak gosterilir.

Çelebi dedi ki...

evet bir de Dr.House ve Lost var. Taraf olma konusunda da kim tarafsız ki... Seyreder, analiz eder ve almak istediğini alırsın :=)

dRy dedi ki...

ezeL izLe ezeL!!!
ben sadece onu izliyorum tv'de bu arada gerçekten güzeL yabancı diziLer de var bi de onLara bak derim binayjım =)

CenOwaR dedi ki...

Ben de seninle aynı dizileri seyretmeye çalışıyormuşum. Bu Kalp seni unutur mu hamile olduğum için yüreğim kaldırmıyor. Onun için Canım ailemi tercih ediyorum. Reklam arasında ona da bakıyorum. Favorim Melekler Korusun. Ancak nedense geçen cuma yoktu. Acaba sadece geçen hafta mı yoksa başka bir güne mi alındı anlamadım. Ben de Hanımın Çiftliği'ne baktım. O da güzel ama bütün hafta boyunca iple çektiğim dizi Melekler Korusun.