11 Kasım 2009 Çarşamba

Bööyyyk demeyin bir deneyin!! Balık Çorbası

Yemek blogu değil benimki ama öğrendiğim yeni tatları paylaşmak adına yazıyorum. Tarif verdiğimde tüm yemekler Rus Mutfağından olacak yani sevgili babuladan (babaannemizden) :) çünkü kendi yaptıklarım genelde deneysel şeyler. Bir yaptığımın lezzeti ikincide aynı şekilde olmaz :) (Neyseki bunu takdir eden bir eşim ve oğlum var)

Balık Çorbası
1 kutu сайра (zurna balığı) konservesi
Not: Eti kahverengimsi olan tüm balıklarla olur
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
1 çorba kaşığı pirinç
1,5 - 2 lt.su

Yapılışı:
1) Patatesleri küp küp doğrayıp tencerede kaynattığınız suyun içine atın.Pirinci de yıkayıp ekleyin.
2)Tavada biraz sıvı yağla küçük küçük doğradığınız soğanları ve rendelenmiş havucu kendilerini bırakana kadar kavurun.
3) Patatesler pişince havuçlu soğanlı harcı patatese ilave edin.
4) Konserve balığın yağını iyice süzdükten sonra onu da tencereye ekleyin ve çorbanızın tuzunu ayarlayın. Defne yaprağını, doğradığınız dereotu ve maydanozu ekleyin. Bir 5 dk. daha kaynadıktan sonra çorba hazır.

Afiyet olsun

2 yorum:

Alexey dedi ki...

cok seker yedikten sonra yedirmek lazim bazilara :)

MeRaiL dedi ki...

Icine bir de kucuk paketdeki (sanirim 100gr.) soganli krem peyniri, pismesine cok az kala tadi super oluyor.. ;)