24 Kasım 2009 Salı

Profiterol Hamuru

Bu tarifte görümcem Lena'dan... Hem yapımı çok kolay hem de çok farklı amaçlarla kullanılabilecek cinsten bir hamur... Yapacağımız 4 kişilik aileye gani gani yeter!!!

Ha bunlar lazımdır : 1,5 bardak su, 150gr. margarin, 1,5 bardak su, 5 yumurta

1,5 bardak suya 150 gr. margarini koyun,

Kısık ateşte margarin eriyene kadar bekleyin,

1,5 bardak unu ekleyin ama DİKKAT sadece AĞAÇ KAŞIK kullanın ve hızlı hızlı karıştırın ki hamur top top olmasın,

Hamur ağaç kaşıktan yapışmadan düşene kadar hamuru kısık ateşte karıştırmaya devam edin,

Hamuru bir karıştırma kabına alıp 5-6 dakika bekleyin,

Her seferinde sadece bir yumurta kırıp mikserle karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin, (1 yumurta karıştır,1 yumurta karıştır) TOPLAM 5 YUMURTA


Varsa sıkma aletiyle yoksa benim gibi kaşık yardımıyla tepsiye istediğiniz büyüklükte dizin,

Kokusu iyice belli olunca ve rengi hafif kahverengileşince fırından çıkarın.

Servis önerileri:
  • Bu topları daha küçük yapıp üzerine puding dökersiniz yani bildiğimiz profiterol,
  • Güzel bir krema hazırlarsınız bol bol içlerine doldurursunuz,
  • Kahvaltıda içine bal kaymak koyup servis edersiniz,
  • Küçük sandviç ekmeği gibi tuzsuz beyaz peynir ve domatesle sunarsınız.
Afiyet olsun!





1 yorum:

Adsız dedi ki...

canımm orada olup profiterolleri arkasınada egeyi yemek istedim
bayaaa ev hanımı durumları yaşanıyor sanırım kendini geliştir bir restoran cafe açarız sana be güzelim seni çok seviyorum....:))
ebru