28 Ocak 2012 Cumartesi

Ermeni Lavaşından Gözleme

Devletlerin kırmızı çizgilerle ayırdığı sınırlar, insanları birbirine bağlayan değerlerin yanında kocaman bir hiç aslında!! Ermeni deyince bazılarının kabaran milliyetçilikleri, Dink'in öldürülmesinden ya da öldürenlerin aslında çete olmadığına karar verilmesinden çok hicap duymayanlar, acaba bilirler mi ki aynı coğrafyayı paylaşan bu Ermenilere ne kadar çok benziyoruz!! Fiziki görüntümüz, yemeklerimiz, çocuklarımızı terbiye şeklimiz, büyüğe saygımız....Gurbette hep kendine benzerleri arıyor insan ve ben Ermeni arkadaşlarla konuştukça ne kadar da ortak nokta varmış diyorum!!

En çok sevdiğim şeylerden birisi işte bu, Ermeni lavaşı:


Hazır yufka olmayan bu yerde bulunmaz nimettir diyerek alıyorum. Özellikle babaannemiz bunu gözlemeyi çok seviyor. O geleceği zaman mutlaka sabah kahvaltısında yapılır!!


Göz kararı sütle 1 yumurtayı (3 lavaştan fazlası için 2 yumurta) çırpıyorum


Lavaşların özellikle kenarları yumuşayıncaya kadar bu sütte bekletiyorum. Katlanacak hale geldiğinde içine peynir rendeleyip kareye benzer şekilde katlıyorum.

Az yağla tavada cız bız....


Sonra da nam nam.....

Annemin kendi açtığı patatesli, peynirli, çökelekli gözlemelerini lüpletip bir de üstüne güzel ayranlar içtiğim günleri şimdi hasretle yad ederim!! Ellerin dert görmesin anacım!

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

ne güzel anlattıın... siyasi arenanın dışında çoğumuz birbirimize benziyoruz bencee