22 Kasım 2011 Salı

Bir Diktatörün Vasiyeti


Kaddafi'nin vasiyeti:


“Dünyanın özgür insanlarına ve halklarına duyurun! Davamızı pazarlık malzemesi haline getirip satabilirdik, karşılığında şahsi güvenlik ve istikrarlı bir yaşam elde edebilirdik. Bu yönde birçok öneri aldık. Ama biz, çatışmanın en ön cephesinde olmayı görev ve onur saydık.
Bugün hemen muzaffer olamasak bile, önümüzdeki nesillere önemli bir ders öğretmiş olacağız: Ulusu korumayı seçmek bir onurdur, ulusu satmak ise tarihin hatırlayacağı ve hiçbir zaman unutmayacağı en büyük ihanettir! Başkaları size farklı birşey anlatmaya çalışsa da bu böyledir.“Elveda derim; ailemin tüm fertlerine, Libya’ya sadık herkese ve bütün dünyada, yalnızca kalpleriyle bile olsa Libya’yı destekleyen dostlarımıza.”
Onurlu yaşamayı seçmiş insanlar ne yazık ki ülkemde giderek azalıyor....Her şey pazarlık konusu ülkemin; taşı, toprağı, bayramı.....

1 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

Merhaba; eğitim ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğu, vatandaşlarına 0 faizle kredi verilen bir ülkenin liderinin feci sonu beni çok üzdü.
Ve biz ülkesinin gelir kaynağı olan petrolü altın karşılığı satmak isteyen dolayısıyla ülke çıkarlarını koruyan bir liderin akbabalar gibi üzerinde dolanan dış güçlerce nasıl bertaraf edildiğini gördük. Manzara korkunçtu. Benim en büyük utancımsa '74 Barış Harekatı sırasında bize yakıt ve destek veren Kaddafi'nin yanında olamayacak kadar 'unutmuş' olmamızdı. Kendimi bireysel olarak çok hain hissettim :(
Ege ve size sevgiler..