8 Aralık 2011 Perşembe

Bir Ben Var, Benden İçeri

Annem, teyzem, yengelerim,anneannem.... Hatun akrabalarımın çoğu hamarattır; yaptığı yenilir, diktiği giyilir insanlardır. Tabii bu bahsettiğim benden önceki yani annemin jenerasyonuna kadar böyle...Ben ve benden sonrası fıııııısssssssss...Okuyacağım ayaklarına, suya sabuna dokunmadan maharetli annelerinin sarayında yan gelip yatmış şahsiyetleriz: ben ve benden sonrakiler!! Dikiş bilmez, zahmetli yemekleri yapamaz, dantele hiç elini sürmez hatta çeyizine konanlara bile burun kıvırır, yünden anlamaz, kanaviçeyi de keyifli diye başlar bitiremez :))))

Evde 1 ay kadar kapalı kalmaktan ötürü oluşan can sıkıntısı, dışarıdaki bulanık hava, anneden hevesle taa buralara kadar getirilen ve boynu bükük duran şiş,tığ ve benzeri malzeme,okuduğum onca hobi bloglarındaki saygıdeğer ve maharetli arkadaşlardan alınan coşkuyla bakın ben neler yaptım:







İlk baştaki renkli olanın iplerin yettiği kadar yaptım ama bana biraz küçük oldu gibi yani boynumu iki kere dolanmıyor :(( Alttaki kırmızı mor olan için de uygun renkte ne montum ne de şapkam var! Nasıl kullansam diye düşünüyorum...


Burada Türk ürünleri satan bir yer bulunca ince bulgur aldırdım ve bundaki tek amacım KISIR yapmaktı....Epey bir şey okuduktan ve sorduktan sonra  bir harman yapıp kendi tarzımda bir kısır yaptım!!! Sonuç mu? Limona boğulmuş, yeşillikli sulu pilav... Görüntü benzese de tadı tam bir hayal kırıklığı :))  Resmini de bilerek küçük koydum ki hani en azından detaylar görünmesin hehe :))














Amma velakin kekim muhteşem oldu!!! Tarif tabii ki annemden içine 2-3 bir şey ekleyip sanki ben de farklı bir şey beceriyormuşum gibi hissediyorum. Buna ek havuç ve tarçın... Tadını da ben değil götürüp yedirdiğim  2 Ermeni,1 Lezgin, 1 Ukraynalı Hanım tescillediler....Ha bir daha aynı şekilde kabarık  ve bulgur bulgur ağızda dağılır kıvamda yapabilir miyim? Allah Kerim, belki olur!!

Neyse en azından azimle öğrenmeye çalışıyorum di mi? 60ından sonra belki usta bir ev hanımı olurum!

Bedeninizin sıhhati, evinizin bereketi, sevdiklerinizin şefkati hiç eksik olmasın....(Alıntı çalıntı değil haaa, menim gendi özümün lafıdır!)

2 yorum:

yaruze... dedi ki...

Ellerinize sağlık,şallarda,kek de şahane olmuş.Kısır için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama:)

_dRy_ dedi ki...

afferin kuzen! vallahi gurur duydum seninle =)