6 Haziran 2010 Pazar

Rusya'da neleri sevmiyorum?

  1. Bio tuvaletlerini, (telefon kulübesi gibi yerler ve kadın-erkek ayrımı yok)
  2. Daracık daracık evlerini, (mesela bizim ev 2 oda -bir salonu yok sadece 2 oda- bir ev ve toplam 42 m2)
  3. Fahiş sayılabilecek kadar yüksek kiralarını, (burada yüzüne bakmayacağınız evlere(orta halli) vereceğiniz kiralarla Ankara,İstanbul gibi şehirlerde çok iyi semtlerde oturabilirsiniz)
  4. Apartmanlarının pis oluşunu ve hatta asansörlerinin dahi sidik kokmasını,
  5. Yerlere tüküren ve hatta sümküren erkeklerini,
  6. Sigara içme oranının yüksek olmasını,
  7. İçki içmenin neredeyse günlük rutinlerden biri olmasını ve hemen hemen her yerde içmeye izin verilmesini,
  8. Biranın sütten ucuz olmasını,
  9. Yazın güneşe doyamadan kışın gelmesini,
  10. Yaz boyunca gece 11lere kadar karanlık çökmemesini, (beyaz geceler)
  11. Sebze ve meyve yönünden kıtlığı,
  12. Hizmet sektöründe çalışanların asık suratlarını ve kaba saba davranışlarını,
  13. Genel olarak kibar olmayan insanlarını,
  14. İngilizce dahi bilmeyen doktorlarını ve suratsız moruk hemşirelerini,
  15. Yeme, içme, restoran, pastane, büfe gibi hizmetlerin pahalı olmasını,
  16. Bürokrasinin hantallığını, (oğluma yurt dışı pasaportu alacağız, başvurduktan 1 aysonra veriyorlar)
  17. Rusça'nın yumuşatma sesini (ь) ve vurgularını,

5 yorum:

Ozgeee dedi ki...

Ah metro durakları- evet çok güzeldi:)

MeRaiL dedi ki...

* Bazi yerler yazdiklariniza katiliyorum ama ozellikle sut konusunda yanlisiniz var diye dusunuyorum, bende moskova'da yasiyorum(10 senedir),ama biranin sutten ucuz olduguna katilmiyorum, turkiye'deki gibi tekel olmadigi icin her fiyattan bira var, her fiyattan sut oldugu gibi, poset gibi ambalajli sutler var onlar ornegin cok ucuz, hele ulkemize gore sut urunleri cok daha ucuz :)

*11'den sonra hava kararmasini acikca ben cok seviyorum gec saatlere kadar disarida cok rahat gorerek zaman gecirebiliyorum, enerjidende tasaruf diye dusunuyorum. :)

*Rusca'da ise erkek-kadin-ortasi ayrimlar, eskiden cok zorlardi beni ve birbirine cok benzer kelimelere sinir oluyorum, bir harf farki ile, benzer kelimeler ama farkli anlamlar, grameri cozmek onemli.. :D

Ayşe Gençer Memiş dedi ki...

Havanın geç kararmasının kötü yanı benim için uykuya adapte olamama 23:30 gibi uyuduğumuz için psikolojik olarak hazırlayamıyorum kendimi. Biz kendimizi hazırlayamıyorken çocukları hazırlamak çok zor olsa gerek!
Benim bu listeye ekleyebileceğim şey ise bizim Mudo Konsept, Tepe Home, Paşabahçe, Papetland gibi ev gereçleri satan mağazaların yok denecek kadar az olması ya da benim bir türlü bulamayacağım şekilde bir yerlere saklanmış olmaları.

tarchinbyseden dedi ki...

Benaycım bence bunun bir de zıt listesini yap. Nelerini seversin? Bako zaman kendini biraz olsun iyi hissedeceksin. Yukarıda yazdıklarının çoğuna katılıyorum ve ben de sevmiyorum ama inan daha fazla sevdiğim madde çıkarabilirim sana. Biliyorum Moskova çok zor bir şehir. Ama eğer güzel yanlarını görmeye çalışırsan daha katlanır olur senin için. Keşke ben Moskova'dayken daha sık bir araya gelebilseydik :)

Noni dedi ki...

Ben de tüm maddelere kesinlikle katılıyorum ama yine de her şehrin hem olumlu hem olumsuz yanları olduğuna inanıyorum, İstanbul için de madde madde sevmediğim şeyler çıkartabilirim, bu yüzden mutlu olabilmek için olumsuz yanları mümkün olduğu kadar görmemezlikten gelmek gerekiyor ;)
Sevgiler...