30 Ekim 2009 Cuma

Bir Kadın Sorunsalı


Sürekli dön dolaş aynı noktaya gel. Çalışsam mı evde çocuğuma mı baksam?

2,5 senedir hayatımın anlamı oğlumla öpüşe koklaşa keyifli zamanlar geçiriyoruz ama gelin görün ki insan oğlusun yalnız ve yalnızca tek şey olunca hayatında (her ne kadar dünyanın en büyük hediyesi de olsa) bir süre sonra yılgınlık geliyor. Sadece onu düşünmek ve ona odaklanmak çok yoruyor insanı...Belki diyeceksiniz ne güzel işte bundan başka ne ister insan ama istiyor. Bir keresinde eşime "Artık tuvalette bari onsuz zamanım olsun"dedim. Çünkü bizimki tak tak kapıya vuruyor: "Anne gelebiirim?"; ben "gelme" diyorum sonra hop içeri dalıyor ve "anne tok tok yaptım ya ben".Vehasılı kelam Ege'yi çıkartırsam hayatımdan koca bir boşluk var şu an.

İşte burada umut ettiğim şey oğlum kreşe gidince ben de çalışmaya başlarım oluyor yani oluyordu. Bugün bize en yakın devlet kreşine gittik ve kadının bize söylediğini aynen yazıyorum: "Doğduğunda sıraya yazılmanız gerekiyordu şimdi olması çok zor, hatta şimdi yazılsanız bile sene 3,5 yaşında olacak daha da zor.Diğer tüm devlet kreşleri de böyle yapıyor" bunları duyunca ne yaparsınız çökersiniz! Hem de daha çok kendi adınıza, niye? Çünkü umutlarınız su düşmüştür, oğlunuz biraz gözyaşı döker "Anne oyun okulundan gitmiyek" diye ama siz tutunduğunuz dalı kaybetmişsinizdir. Sonra belki de sadece Türkiye'deki kadınlarda varolan bir kuruntu sizi yemeye başlar:Bu kadar sene boşuna mı okudum? Şimdi yaşım 32, oğluma bir 3 sene daha baksam oldu mu 35. Krizdi mirizdi derken kim ne olur kimbilir!

Haaaa özel kreş yok mu? derseniz var var ama trenle bir kaç durak gideceksin hadi bunu göze aldın, bir de aylık 1000 dolardan daha fazla bir para bayacaksın :)))Nasıl? Süper di mi?

Karamsar bir kadından kısa bir kriz nöbeti okuduğunuz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Belki canım bal kabağımın resmine bakıp gülümsersiniz.

3 yorum:

CenOwaR dedi ki...

Bence şimdiden sıraya girmekte sakınca yok. Kim bilir arada 3 sene beklerken kaç kişi vaz geçecektir? Belki sıra daha çabuk gelecektir. Burda önemli olan Ege'nin kreş çağına gelmiş olması. Sen yinede bu arada bu sorunu çözseydim nasıl bir işe girebilirdimi aklından çıkarma. Belki seninde kazanacağın parayla özel kreş sorun olmaktan çıkacak. Ya da başka çözümler bulacaksınız. Örneğin özel bakıcı gibi. Ege problemini dile getirecek yaşa da geldi sayılır. "Ben bu bakıcıyı sevmedim" gibi...

incilay dedi ki...

hayal kırıklığını çok iyi bilirim. planlar yaparsın sonra senin dahlin olan ya da olmayan herhangi bir sebeple planlarını ya iptal edersin ya da ertelersin çok fena bi duygu şahsen beni kemirir sinir krizlerine sokar ama ne mutlu ki sen makul davranabilen bir insansın arkadaşım...

Çelebi dedi ki...

"Makul davranmak" her zaman çok iyi bir meziyet değil aslında :( bir yerlerden bir şeyler booom diye patlıyor sonunda!! bu sefer farklı olacak!