30 Ocak 2012 Pazartesi

Ege'den Umutluyum


Bir müzik öğretmeninin tutarsızlık ve halden bilmezliğine kurban giden müzik aleti çalma isteğimi, umarım oğlum gerçekleştirir. 

Çocuk psikolojisinden anlamayan, elinde mandolini melodiler çalıp bizim de ona flütle eşlik etmemizi bekleyen bu zatı muhterem öğretmenin adını şimdi hatırlamıyorum ama bana eziyet gelen, neredeyse korkudan altıma kaçıracak hale geldiğim o müzik derslerini hiç unutmuyorum. Bütün hafta boyunca evde çalışıp sonra da tahtada (orada daha doğru düzgün konuşamazken) o düdüğü çalmak kadar zül gelen bir şey olamaz. Gür sesiyle azarlayıp 'Tekrar çal'  dediğinde zaten olay tamamen kopmuş oluyordu, sonrasında sınıfta duyulan sadece düdükten çıkan tiz 'Füüüüüüüü' sesiydi.

Yaşıyorsa buradan ona selam olsun!! Vefat etmişse de Allah gani gani rahmet etsin!

28 Ocak 2012 Cumartesi

Ermeni Lavaşından Gözleme

Devletlerin kırmızı çizgilerle ayırdığı sınırlar, insanları birbirine bağlayan değerlerin yanında kocaman bir hiç aslında!! Ermeni deyince bazılarının kabaran milliyetçilikleri, Dink'in öldürülmesinden ya da öldürenlerin aslında çete olmadığına karar verilmesinden çok hicap duymayanlar, acaba bilirler mi ki aynı coğrafyayı paylaşan bu Ermenilere ne kadar çok benziyoruz!! Fiziki görüntümüz, yemeklerimiz, çocuklarımızı terbiye şeklimiz, büyüğe saygımız....Gurbette hep kendine benzerleri arıyor insan ve ben Ermeni arkadaşlarla konuştukça ne kadar da ortak nokta varmış diyorum!!

En çok sevdiğim şeylerden birisi işte bu, Ermeni lavaşı:


Hazır yufka olmayan bu yerde bulunmaz nimettir diyerek alıyorum. Özellikle babaannemiz bunu gözlemeyi çok seviyor. O geleceği zaman mutlaka sabah kahvaltısında yapılır!!


Göz kararı sütle 1 yumurtayı (3 lavaştan fazlası için 2 yumurta) çırpıyorum


Lavaşların özellikle kenarları yumuşayıncaya kadar bu sütte bekletiyorum. Katlanacak hale geldiğinde içine peynir rendeleyip kareye benzer şekilde katlıyorum.

Az yağla tavada cız bız....


Sonra da nam nam.....

Annemin kendi açtığı patatesli, peynirli, çökelekli gözlemelerini lüpletip bir de üstüne güzel ayranlar içtiğim günleri şimdi hasretle yad ederim!! Ellerin dert görmesin anacım!

7 Ocak 2012 Cumartesi

Bir Doğum Günü Geyiği Daha

 7 Ocak'ta Doğanlar
Bugün Doğan Kadınlar
Güzel konuşurlar. Dikkat çekici yüz hatlarına sahiptirler. Bulundukları ortamlarda sıcak fakat saygılı bir denge içine hareket ederler. İleri yaşlarda bile ince kamasını becerirler. Estetik operasyonlardan kokmadıkları için, fiziksel kusurlarını düzeltme konusunda egoları çok güçlüdür. İnandıkları konulara değer verirler.

Bugün Benim Doğum Günüm


OĞLAK
Yönetici Gezegeni:
Element:
Nitelik:
Uğurlu Sayıları:
Gün:
Uğurlu Taşı:
Renk:
Tarot kartı:
Hayvan:
Bitki:
Kıymetli Taş:
Kıymetli Maden
:
 
Satürn
Toprak
Öncü
2, 8
Cumartesi
Grena
Koyu yeşil, kahverengi
Şeytan
Keçi ve diğer boynuzlular
Karanfil,sarmaşık,çam,kavak,karaağaç
Karaelmas, kehribar
Kurşun

 
 Olumlu Yönleri: Çalışkan. Güvenilir. Kararlı. İstekli. Sabırlı. Azimli. İhtiyatlı. Disiplinli. Plancı. Espri gücü. Düzenli. Sebatkar. Azla yetinir. Zengin olur. Dayanma gücü yüksek. Sorumlu. İyi eş, iyi anne baba. Mülkiyetçi. Olumsuz Yönleri: Eğilmez. Dik başlı. İhtiraslı. Kötümser. Kuşkucu. Kindar. Sert. Karamsar. Yalnızlık meraklısıOğlak Takım Yıldızı (Astronomi)Oğlak takımyıldızının ilk dekanınında, hedefine hızla giden bir ok olarak kabul edilen Sagitta bulunur. İkinci dekanatta başlıca yıldızlar olarak Al Tair ve Aquila vardır. Son dekanda ise Dolphin yani Yunus bulunur. Oğlak Burcu Kadını Genel ÖzellikleriOğlak burcu kadını hırslı, neşeli, evcimen, çalışkan ve dürüst yapısıyla dikkat çeker.Güçlü olmayı sever ve bunun için elinden gelen çabayı gösterir. Bilgi ve kültür zenginliği de onun için önemlidir. 
Oğlak burcu kadını karamsar ruh hali nedeniyle kendi kendine bir duvar örer ve kendi önüne engeller koyar. Oysa hırslı ve güçlü yapısı yeterince ön plandadır. Daima kendinden emin olan oğlak burcu kadını kolay kolay çevresindekilere güvenmez ve tutucudur. Hareketleri ölçülüdür. Maddi konularda öyle tutumludurlarki, bu cimrilik boyutuna varacak derecededir. 
Bilgiye çok önem verirler. Nezaket ve kültür onlar için çok önemlidir, bu nedenle kendilerini geliştirmek için canla başla çalışırlar. İş konusunda oldukça hırslı ve iddialıdırlar. Ellerini attıkları tüm işlerde başarılı olabilecek kapasitededirler. 
Oğlak burcu kadını oldukça mantıklı ve gerçekçidir.Böylece olaylar karşısında daha çabuk karar geliştirebilmektedir. 
Oğlak burcu kadını sevdiği erkeği fazlasıyla sahiplenir ve kendi istediği gibi olmasını ister. Özellikle karşı cinste nezaket ve dürüstlük çok önemlidir. Partnerini özenle seçmeye çalışır. Hayatı dolu dolu yaşamayı seven oğlak burcu kadını sevdiği kişiyle sosyal bir beraberliği olsun ister.Evlendiğinde iyi ve sadık bir eş olacaktır. Çocuklarına karşı neşeli ve sevecen bir anne olacaktır. Fakat aşırı sahiplenme güdüsü nedeniyle biraz emredici bir tutum içinde olabilir.

6 Ocak 2012 Cuma

İlaç Niyetine


CANIM TÜRKİYEM,

Çoğunuzun burun kıvırdığı, bazılarınızın ağzına koymadığı, hatta bazı sofralarda yemekten sayılmayan bu sebzenin kıymetini bilin. Kış boyunca yiyin ve özenle çocuklarınıza yedirin. 

Zira Rusya denen bu sebzece fakir ülkede altın fiyatında: 

50 gr. ıspanak = 2.93564 TL (Nerdeyse 3 TL)


2 Ocak 2012 Pazartesi

Huzur Var

Yeni bir yılla yeniden MERHABA... Her yıl dilekler tekrarlanır, umutlanılır, hazırlanılır ama aslında yılın rakamı değişirken bir gecede değişen hiç bir şey yoktur!! Türkiye'de çok bir şey ifade etmeyen yılbaşı kutlaması buraya geldiğimden beri çok farklı! Neden mi çünkü burada yeni yılla başlayan 10 günlük bir tatil var ve ben aslında yeni yılı değil bu tatili bekliyorum. 

Benim için özellikle kutlamaları fazlaca abartmak, her şeyi sadece görüntü itibariyle güzel kılmak çok saçma... Samimi ve özenli olması yeterli. Buradaki kutlama ve alışveriş çılgınlığına kendimizi kaptırmadan, kendi çapımızda 2012'ye merhaba dedik.

Önce kutlamalar okulda başladı, çok alışık olmadığım ritüellere olabildiğince ayak uydurmaya çalışıyorum. Babaanne ve haladan yardım alıyorum. Mesela kostüm Artur'dan, ezberlediğimiz şiiri de babaanne arayıp buldu.


 Çam ağacının konulduğu ilk gün bomboştu ve son güne kadar okulda yapılan tüm elişi çalışmaları ve çocukların evlerden getirdikleri süslerle rengarenk oldu.



 
Yılbaşına yakın zamanda bize gelen süper babaannemizin bize bir de süprizi vardı:


Neredeyse 6 senedir yani buraya geldiğimden beri yemedim oysaki fırında, haşlanmış, şekeri, pastası her şeyini severim kestanenin... Rusçası da : каштан (Kaştan) Anlayacağınız babaannemiz yine süper babaanne olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yılbaşı günü tüm aile toplanmadan Ege'yle hediye işini halledik ve bu iş ikimizin de hoşuna gitti.






Sakin, huzurlu ve eğlenceli bir gece geçirdik. Tek sıkıntımız, Ege'nin sabahtan akşama kadar дед мороз (ded moroz - Ayaz Dede) ne zaman gelecek diye sorması oldu! 

Ayın 9una kadar evde eşimle birlikte olmanın ve sabahları yataktan Ege'nin  kikirdemeleriyle kalkmanın keyfini çıkaracağım.

Herkese sevdikleriyle geçirecekleri huzur ve umut dolu nice yıllar dilerim!